YOGA HOLD UNDERVISNING

YOGA HOLD UNDERVISNING

Jeg bestræber mig altid på at skabe et så præstation frit rum som muligt og for mig handler yoga ikke så meget om at kunne udføre stillingerne perfekt, men mere om kropsbevidstheden og det at opdage hvad der sker i hele kroppen og sindet ind og ud af stillingerne. Yoga er ikke et mål der skal nås- men en rejse der skal opleves.

hot yoga. meditativ yoga. flow . Hatha yoga . Mindfulness

Beskrivelse:

Jeg underviser primært i Hatha yoga, men med inspiration fra flow og yin yoga. Vi udfører de klassiske yogastillinger med fokus på et frit åndedræt, balance, styrke og smidighed. Det er en rolig og styrkende yoga form, hvor serierne vil blive udført i et langsomt flydende tempo. Træningen starter med lande på måtten ved hjælpe af åndedræts teknikker, derefter en rolig opvarmning og så laver vi de mere dynamiske og styrkende stillinger. Den sidste del af træningen bruger vi på dybe stræk, en nedkøling og slutter til sidst af med meditation og/eller en behagelig lang afspænding så du forlader timen med ro i krop og sind. Holdet er til dig der ønsker en sund fysisk træning der toner kroppen og træner sindet.

Jeg bestræber mig altid på at skabe et så rummelig og præstationsfrit rum som muligt. For mig handler yoga ikke om at kunne udføre stillingerne perfekt, men mere om at øge kropsbevidstheden samt at opdage hvad der sker i kroppen og sindet på vej ind og ud af stillingerne. Den øget kropsbevidsthed hjælper med at både genoptræne og forbygge skader.

YOGA & REFORMER HOLD HOS ODDER FITNESS CENTER:

YOGA FOR ALLE- Mandag kl. 17-18.15

De første ca. 65 min laver vi de fysiske asanas og den sidste 10 min bruger vi på kropsscanning eller savasanna

Der undervises her en kombination af Hatha og flow yoga, det er en meditativ, kraftfuld og styrkende yoga form. Der ligges ud med invitation til at ved hjælp af åndedrættet at give plads til DIG, slippe hverdagen og blive nærværende i kroppen, i nuet og på måtten.

Derefter udfører vi de klassiske yogastillinger i et dynamisk flow, hvor vi træner både balance, styrke og smidighed-niveauet bliver tilpasset så alle fremmødte kan være med😊Den sidste del af træningen bruger vi på stræk, en nedkøling og slutter til sidst af med en behagelig lang afspænding så du forlader timen med ro i kroppen. Holdet er til dig der ønsker en sund fysisk træning som toner kroppen og træner sindet. Både din krop og dit sind styrkes da vi træner på at skabe en indre balance samtidig med vi udføre de fysiske styrkende øvelser. Du kan blive udfordret både på både styrke, balance og smidigheden.  Dette hold er for ALLE uanset erfaring og fysisk formåen.

MORGEN YOGA – Onsdag kl. 6.30-7.30

Der undervises her i Hatha yoga der er en styrkende og afspændende yoga form, holdet er for ALLE uanset erfaring og fysisk formåen.

Der ligges ud med invitation til at ved hjælp af åndedrættet at give plads til DIG, slippe hverdagen og blive nærværende i kroppen, i nuet og på måtten. Vi vækker kroppen venligt med lidt twist og stræk og udfører derefter de klassiske yogastillinger i et langsomt flow, hvor vi træner både balance, styrke og smidighed. Niveauet bliver tilpasset så alle fremmødte kan være med.

Den sidste del af træningen bruger vi på stræk og slutter af med afspænding så du forlader timen med ro i kroppen. Holdet er til dig der ønsker en sund fysisk træning som toner kroppen og træner sindet. Både din krop og dit sind styrkes da vi træner på at skabe en indre balance samtidig med vi udføre de fysiske styrkende øvelser.

MILD HEAT HATHA YOGA- Onsdag 9.15-10.15

Starter med blide langsomme øvelser på måtten, derefter siddende og stående stillinger (mulighed for at tilpasse til egen niveau og humør) og slutter med god tid til stræk og afspænding. Alle er velkommen og alle kan være med uanset fysisk formåen.

HATHA m. FLOW- let øvet Onsdag 17.00-18.00

Dette hold har styrke og balance som fundament, og der vil her være mulighed for at udfordre sig selv og måske flytte sin yoga praksis til et andet niveau. Vi starter ud med at komme til stede via åndedrættet, opvarmning og flow sekvenser følger derefter og balance træningen vil være med undervejs i en del af sekvenserne. Det er her en fordel at have lidt kendskab til yoga og være bekendt med solhilsner.

REFORMER Torsdag kl. 8.15-9.15

Er en dynamisk og effektiv træning, hvor du bliver udfordret på din styrke smidighed, balance, koordination og koncentration. Du vil hurtigt opleve, at du får lange, slanke og stærke muskler. Træningen foregår på en glidende vogn med fjedre, stropper og en fodbarre. Modstanden er en kombination af din egen kropsvægt samt Reformernes fjedre, så du selv kan tilpasse belastningen, og kan være en gavnlig træning i forbindelse med genoptrænings forløb eller forebyggelse af skader. Du kan være sikker på at få trænet og styrket hele kroppen efter en times Reformer træning. Undervisningen forgår i ok højt tempo og med musik som baggrund. (Der Træner i Toe Sox, sokker og handsker anti-slip dutter på under foden/inde i hånden og disse kan lånes i centeret til den første time)

HEAT YOGA – Torsdag kl. 9.30-10.30

Der undervises her i ca. 37 grader i mild yoga fusion, der er et mix af Hatha yoga, flow yoga og sensitiv yoga. Der er en rolig og mild yoga form hvor stillinger og stræk vil blive udført i et roligt tempo. Undervisning starter med vi mærker ind i kroppen, vender opmærksomheden mod åndedrættet og bliver nærværende i kroppen, nuet og på måtten. Så udføres stillinger i langsomme bevægelser, vi træner lidt balance, styrke og fleksibilitet og bruger tid på stræk og slutter derefter af med en behagelig afspænding så du forlader timen med ro i hele dig. Holdet er til dig der ønsker en sund fysisk og måske lindrende træning.

Dette hold er for ALLE uanset erfaring og fysisk formåen, jeg guider dig fra start til slut i et roligt tempo og forklarer alle yogastillingerne, så du er med hele vejen. 

Hvor: Højgårdsvej 9A. 8300 Odder.

Tilmelding og betaling: Skal ske til Odder fitness center. telefon: 86 54 58 48. mail: info@odfit.dk

HVAD ER INFRARØD VARME?

HVILKEN EFFEKT HAR DE INFRARØDE VARMEPANELER?

Infrarød varme absorberes let i kroppen. Infrarød varme er en slags bølger af molekyler, som ligner kroppens celler, kendetegnet ved infrarød varme er, at de starter vibrationer i cellerne og bevægelsen skaber varme i kroppen indefra, hvorved blodcirkulationen og stofskiftet i cellerne øges.

 SUNDHEDSMÆSSIGE FORDELE VED INFRARØD VARME

Infrarød varme lindrer smerter ved at udvide blodkarrene og øge blodcirkulationen. Varmen vitaliserer den biologiske funktion af vores celler. Bedre cirkulation tillader mere ilt at nå tilskadekomne områder af kroppen og er med til at mindske smerter og fremskynde helingsprocessen. De dybe varmestråler er ikke kun til gavn for lymfeknuder, kirtler, blodkar og nerver under overfladen af huden, men når også ud til muskler, væv og vitale organer i de dybeste dele af kroppen. De dybe varmebølger udløser enzymaktivitet samt regenerering og normalisering af beskadigede cellevæv. Varmen kommer fra infrarøde. Du vil opleve den varme sal som et hjælpemiddel og som noget, der er godt for alle – uanset om du har skavanker eller ej.

Den infrarøde varme er specielt velegnet for folk, der er ramt af sygdomme som, Sklerose, Parkinsons, Hjerte-kar-sygdomme, Gigt og Kronisk træthed